Parada vesela in Munchen

Pentru ca iarna zilele sunt scurte, in serile din timpul saptamanii ne place fie sa lenevim cu un film sau un serial dintre cele aduse de mine din Romania pe HDD-ul de 2.5 TB (va amintiti ce emotii am avut cu el la aeroport), fie sa citim sau sa ne uitam la TV si sa povestim cate-n luna si in stele: avem multe sa ne spunem din toti acesti prea multi ani in care nu ne-am cunoscut, iar diferentele culturale ne fascineaza de-a dreptul. In week-end insa treaba sta cu totul altfel: dupa un mic dejun intarziat, ne luam talpasita si pornim sa admiram frumusetile patriei mele adoptive, evident insotiti de aparatul foto si bateriile de rezerva, ca nu stii niciodata peste ce nebunie dai si nu te mai poti opri din pozat ;) 

Din pacate, ieri vremea ne-a obligat sa luam o pauza de la obiceiul plimbarilor noastre in ger dar incalziti de soare si de bucuria noastra, asa ca ma voi cufunda in amintirea unui week-end de acum doua saptamani, cand ne-am urcat in S-Bahn si ne-am dus la Munchen. Aveam in plan sa vizitam o pinacoteca (muzeu de pictura, da? ;) ), insa incercand sa ajungem acolo, ne-am ratacit putin in zona Stiglmaierplatz si am dat peste un carnaval cu muzica, dulciuri, costume haioase si multa veselie, care abia incepuse!


Nu generalizez, insa judecand dupa ce vad pe strada, in ziare, in magazine cu standuri speciale de make-up si costume, cred ca nemtii sunt mari amatori de astfel de parade, numite Faschingsumzug, care au loc pe toata durata anului, in toate zonele Germaniei. Al meu nu se da in vant dupa ele, insa pentru mine era prima data cand vedeam asa ceva, asa ca am insistat sa ramanem, in ciuda gerului cumplit. 

Din cate am citit pe net, noi am nimerit la parada Cavalerului Nebun (Damischen Ritter), aflata la a saptea editie, la care au participat nu doar orase din intreaga Germanie (in special din zona Bayern), ci si din alte tari europene invecinate: Austria, Elvetia etc. 






Mi-a placut ca nu doar cei implicati direct in parada, urcati in vagoane colorate si cu tematica erau costumati care de care mai fistichiu, ci si simplii privitori de pe margine aveau cate un detaliu care sa demonstreze ca au participat activ la acest carnaval. 





Fiecare grup arunca in public cu bomboane, pungi cu popcorn sau alte bunatati, iar copiii erau cei mai fericiti! Majoritatea erau dotati cu sacose de stofa sau pungi de carton in care-si puneau cu bucurie "recolta" :) A noastra a aratat cam asa (minus nucile, alea-s din gradina parintilor lui Sveni, ramase de la Craciun):


Mi-au placut foarte mult atmosfera, muzica, oamenii si as fi stat pana la final daca nu mi-ar fi inghetat picioarele in ciuda celor 3 perechi de sosete. Din pacate, fix cand atmosfera se incinsese, din cauza gerului probabil, m-au lasat bateriile, asa ca mai multe poze nu am :(  Oricum, asa cum spuneam la inceput, evenimente de genul asta sunt o multime, asa ca cine stie, poate data viitoare ma integrez in peisaj cu un costum ;)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

La munca in Germania (1)

3, 2, 1

[Guest post] Germania, mit și realitate (1)