Prima zi de nastere in Germania

... mi-am petrecut-o in Austria :) Ca un sagetator autentic, imi place la nebunie sa calatoresc si sper sa ajung in cat mai multe colturi ale lumii! Stiind asta, ce cadou mai potrivit putea sa-mi faca neamtul meu decat o excursie scurta dar intensa intr-o statiune de ski in Austria? Niciunul dintre noi nu schiaza, insa hotelul ales avea un SPA care ne punea la dispozitie o multime de servicii: masaje, piscina, sauna, infrarosii etc. Am vazut ca aici se poarta sa-ti iei liber de ziua ta si pe buna dreptate: doar asa poti sa te bucuri, sa sarbatoresti, sa simti ca este o zi speciala!

Asa ca mi-am luat trei zile de concediu si, cu o zi inainte de aniversare, ne-am luat talpasita dintr-o Germanie ploioasa si ne-am dus sa ne relaxam si rasfatam intr-o Austrie ingropata in nameti. Apropo, din cate am apucat sa vad, austriecii nu-s asa rapizi la curatat drumurile precum nemtii :D


Statiunea in care ne-am cazat se numeste Waidring si se afla la vreo 40 km de Kitzbühel, in Tirol, Austria. Waidring mi s-a parut o statiune unde, in afara de ski, nu prea ai ce sa faci sau sa vezi, asa ca varianta unui hotel cu SPA este cea mai buna pentru cei care nu-s pasionati de acest sport. Noi am fost in timpul saptamanii si era chiar pustiu... Dar asta nu ne-a impiedicat sa savuram la maxim cele 3 zile in care am stat, mai ales ca hotelul ne-a rasfatat pe cinste!
  • La venire ne-au intampinat cu prajituri si o bautura la alegere, iar noi am optat pentru un vin rosu demisec absolut minunat! Atat de mult ne-a placut, ca l-am cautat pe net si urmeaza sa-l comandam online. Se numeste Tschida Contess
  • In fiecare seara am fost rasfatati cu un meniu alcatuit din 5 feluri (1 salata, 3 feluri principale si un desert), toate asezate frumos, in cantitati suficient cat sa le poti savura fara sa ajungi sa pocnesti la finalul mesei si mai ales foarte gustoase! Meniul de mai jos a fost cel oferit in seara zilei mele :)

desertul primei seri
  • Prima seara petrecuta in hotel era cea in care venea Mos Nicolae, iar cand ne-am intors de la masa, in camera ne astepta o scrisoare in care eram rugati sa ne lasam incaltarile in fata usii, pentru ca Mosul vine la toata lumea :) Tare dragut mi s-a parut gestul lor, iar dimineata am gasit in bocanci...
  • La micul dejun, de ziua mea (6 decembrie, chiar de Sfantul Nicolae!), am fost condusi la masa pregatita special pentru mine! Nu va spun cat de rasfatata m-am simtit, am senzatia ca toata lumea stie ca este o zi speciala pentru mine ♥ Dupa ce am terminat de mancat, ne-au oferit si un vin spumant ca sa incepem ziua mea cum se cuvine :) Noroc!!!

Afara a nins continuu pe toata durata sederii, asa ca am facut multe plimbari lasate cu bulgareli in zapada inalta pana aproape de genunchi!





vedere din balcon

continuarea vederii din balcon :)

Sarbatorirea zilei mele de nastere nu s-a incheiat odata cu intoarcerea acasa, unde ma astepta cadoul firmei de HR, ci a continuat luni, la serviciu, cand colegele m-au intampinat cu urari de bine in germana si engleza si cu cuvinte asa frumoase despre mine ca m-am topit ♥. Iar week-endul trecut am sarbatorit impreuna cu cativa prieteni si ne-am simtit atat de bine, ca nu s-a mai gandit nimeni la poze :))


In concluzie, a fost o aniversare frumoasa si am implinit o varsta rotunda ca mine ;) Acesta a fost primul an in care m-am bucurat, cu adevarat, de ziua mea si in mod clar o sa-mi fac un obicei de a-mi lua concediu, ca sa ma rasfat... pentru ca merit ;)

Comentarii

  1. Tocmai am vazut postarea si am si intrat sa o citesc! :)
    La muuulti ani sanatosi!! si multe, multe zambete in noul anisor!! :) Bear HUG!

    Geniala ideea de a merge in Austria, cu atat mai mult cu cat a fost si aceasta ocazie atat de speciala: ziua ta de nastere! :)

    Si ce frumos v-au intampinat!! apoi surpriza lui Moş Nicolae :P si mai ales cea de ziua ta de nastere!! Apoi, cei de la job... ce draguti!!!

    Yay, si cat ma bucur ca ai inserat si pozele... :P Acum vreau si eu in Austria! :P...si, yum-yum... stau cu gandul la acea prajiturica din prima poza. :P

    O saptamana frumoasa in continuare! :)

    PS: me - Dana (noua ta cititoare :P),dar o sa ma semnez cu DanaS, caci am mai zarit o Dana pe aici. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana, multumesc frumos pentru vizita, comentariu si urari :)

      Prajitura din prima poza n-a fost cine stie ce, nu saliva inutil :) Sau cel putin eu nu ma dau in vant dupa prajituri cu gelatina si fructe, spre deosebire de nemti care, majoritatea, pe-astea le prefera... Mie imi plac cele cu multa crema ;)

      da, a fost o super idee acest cadou si in mod sigur vom repeta :)

      Ștergere
  2. La multi ani fericiti! Sanatate si tot ce-ti doresti! si eu sunt tot sagetatoare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru urari si ti le intorc cu drag! Nu stiu despre tine, dar eu sunt mandra de mor de zodia mea :)
      Pe cat esti tu nascuta?

      Ștergere
    2. eu sunt pe 10 decembrie...si da, sunt mandra de zodia mea ;)
      iar sagetatorii sunt oameni minunati :) cei mai cei :-D

      Ștergere
    3. Atunci iti spun cu intarziere la multi ani, cu sanatate si bucurii mii :) Chiar ca-s cei mai cei :)))

      Ștergere
    4. multumesc frumos! :)

      Ștergere
  3. Oh, daca e cu gelatina, deja mi-a trecut pofta. :D Nici eu nu-s fan gelatina si evit orice produs care o contine. Ultima data am luat o budinca de cioco (imi place f. mult ciocolata :P) si cum avea gelatina, n-am putut servi mai mult de cateva linurite... are un gust specific...

    Btw-azi toata ziua am stat cu gandul la un tiramisu' :P (cred ca o sa fac in curand, dar fara ou crud,cum vad ca-s majoritatea retetelor... e usor de preparat si gustos! ti-l recomand. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mmmm, un tiramisu de la mama lui ar fi de senzatie acum... Sunt la un curs online si mi-e foameee :)
      Imi place sa gatesc si chiar ma pricep, insa la prajituri sunt varza, asa ca stau departe ;)

      Ștergere
  4. Nici eu nu ma pricep la prajiturit, doar la papat sunt...experta. :))

    Tiramisu este extrem de usor de facut. Iata o reteta pe care eu o s-o incerc: http://www.haisagatim.ro/2012/01/tiramisu-fara-oua.html

    Mie nu imi place ideea de a manca ou crud (macar sa nu stiu :P) si am impresia ca reteta originala il include... Dar cred ca iti va placea varianta aceasta de mai sus. :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multam pentru pont, arunc un ochi cand vreau sa fac ceva dulce rapid ;)

      Ștergere
  5. Ma bucur, mult mult, pt. tine.
    Sa ai in continuare o viata tot asa de frumoasa ca si cea din ultimul an. Ai avut curaj sa faci un pas atat de important, dar.... a meritat din plin.
    " La multi ani " !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga de tine, iti multumesc mult pentru vizita si urari! Ti le intorc cu drag, sa fiti sanatoase si sa va bucurati de tot ce va ofera viata! Va pup pe amandoua si va urez sarbatori fericite! ♥

      Ștergere
  6. Sunt superbe imaginile, cred c-ai avut o aniversare de vis!
    Austriecii sunt renumiti pentru ospitalitate si bun gust
    la multi ani iti doresc si de ziua ta si de Anul Nou. Si un Craciun frumos in continuare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hapi, multumesc mult pentru vizita si urari! Ti-am transmis deja urarile speciale, dar iti mai spun o data: sarbatori fericite si un an nou cu bucurii neasteptate! ;)

      Ștergere
  7. Ce tare ai inceput postarea! M-a pufnit un ras cand am citit de cred ca m-a auzit tot cartierul ;))
    La multi ani inca o data si sa ai parte de multa fericire si iubire alaturi de neamtul tau ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de comentat? Atunci fa-o! :)

Postări populare de pe acest blog

La munca in Germania (1)

3, 2, 1

[Guest post] Germania, mit și realitate (1)