O plimbare la Erding

Incepand de saptamana trecuta, vremea s-a schimbat si cel mai important e ca s-a schimbat in bine! Fiecare zi este insorita si chiar daca afara este ger, iarna pare mai usor de indurat. Totusi, mi se pare ca timpul zboara atat de repede! Nu-mi vine sa cred ca au trecut aproape trei saptamani, pentru ca am senzatia ca-s aici de mult mai mult timp. M-am acomodat mai repede decat ma asteptam si in acelasi timp imi place sa descopar lumea din jurul meu.

Astfel, duminica trecuta, am profitat de soarele care ne chema afara si, dupa un mic dejun prelungit, am sarit in masina si ne-am dus sa vizitam orasul Erding, aflat la vreo 20-25 km de noi. Erding este un orasel cochet care mi-a adus aminte de Sibiu si dupa ce vedeti pozele o sa intelegeti de ce. 



Beraria Erding cu o lunga traditie aici:


Am fost surprinsa sa constat cat de amabili sunt soferii: faceam poze eu pe un trotuar, el pe celalalt, iar masinile opreau, asteptand sa terminam de pozat!!! Nimeni nu claxona, nimeni nu se enerva si drept sa spun de cand sunt aici n-am vazut si n-am auzit claxoane, scandaluri si nervi la volan. Ce sa mai zic de sirene?! De fapt, totul pare idilic aici, desi sunt convinsa ca viata nu este atat de usoara precum pare. Insa sentimentul acesta de pace imi da un optimism nemaipomenit!



Mi-a placut la nebunie orasul si sincera sa fiu, parca mai mult mi-ar placea sa lucrez aici decat in Munchen. E drept ca nu am vizitat complet nici Munchen-ul, nici Erding-ul, am mers doar prin centru, insa daca ar fi sa ma iau dupa senzatia pe care am incercat-o in momentul in care am intrat in oras si apoi cand m-am plimbat pe strazile sale oarecum pustii, Erding mi-a parut mai apropiat de sufletul meu. Nu stiu daca de vina este Bucurestiul care m-a dezamagit de multe ori cu mizeria si agitatia specifica unei capitale, daca este vorba despre izbitoarea asemanare a Erding-ului cu Sibiul pe care l-am indragit nespus desi am fost acolo numai in trecere pret de un week-end, daca m-au impresionat linistea, curatenia si cafenelele cu prajituri delicioase in ferestre ori poate doar am imbatranit si nu mai caut forfota si nebunie, ci liniste, pace si relaxare... 


O catedrala imensa pe care nu aveam cum s-o surprind intr-o poza.



Un magazin de delicatese din ciocolata care mi-a placut tare mult si pe care trebuie sa-l vizitez dupa ce mai dau jos din kilele acumulate de sarbatori :(


O imagine tipica nemtilor: recipiente pentru bere cate vezi cu ochii! :)


M-am amuzat teribil sa vad cum nemtilor putin le pasa de gerul napraznic si isi savureaza vinul fiert, cafeaua sau ceaiul direct pe terasele cafenelelor, care sunt in continuare deschise. Eu doar m-am prefacut ca intru in rand cu ei, pentru ca de fapt eram inghetata bocna :))


Singurul minus pe care l-am gasit Erding-ului a fost ca, in afara de cafenele, puburi si restaurante, toate magazinele erau inchise, pentru ca asta e legea in Germania. Dupa o saptamana de munca intensa (si deja stim cu totiii ca aici se munceste la modul cel mai serios), omul trebuie sa se duca la biserica sau sa stea cu familia. N-are ce sa caute la cumparaturi :)) Asa ca doar am suspinat pe la ferestrele DM-ului si Muller-ului si mi-am promis sa revin in timpul saptamanii.

Si voi reveni cu siguranta, inclusiv cu o postare-sequel, pentru ca poate cea mai tare chestie legata de Erding este faptul ca aici se gasesc cele mai mari terme din Europa, yay!!! Sauna, SPA, piscina, toate se gasesc aici, asa ca planuim curand o seara de neuitat! Daca vreti mai multe info, intrati pe site-ul lor AICI si cine stie, poate dati o fuga ;)

Comentarii

  1. Buna, ceea ce vroiam sa zic si nu reuseam sa-mi amintesc este cuvantul inefabil.
    Astept cu interes urmatoarea postare.

    Toate bune.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Violeta, merci :) Sunt multi nerabdatori, insa nu am in fiecare zi ceva de povestit :))

      Ștergere
    2. Ai face bine sa incerci... Vad ca te pricepi sa redai in putine cuvinte istoria unor locuri care au a spune multe celor care stiu sa vibreze pana la a rezona cu ele. Poate ar fi un antrenament bun in a pregati o posibila cariera!

      Ștergere
    3. Multumesc, ma faci sa rosesc :) Este o idee la care ma gandesc, drept sa spun ;)

      Ștergere
  2. Aha, am inteles, Erding-ul tot un fel de Techirghiol :)) Dar aici nu ai vrut :)) Nu ma supar daca nu aprobi comentariul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ana, daca si Erding-ul arata ca Techirghiol-ul... In plus, nu m-a chemat nimeni la T., pe cand aici da, iar eu am urmat calea inimii :P

      Ștergere
  3. Glumeam, vroiam sa spun ca si aici se face SPA :)) si tot asa la distanta de 20-25km de oras

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca glumeai, insa SPA-ul este in oras :) Mai mic, dar e un oras :))

      Ștergere
    2. 20-25 de km distanta de Munchen, la fel si t-ghiol de Constanta :)) Dar eu tot va astept aici intr-o vara :P

      Ștergere
    3. Venim, cu conditia sa veniti si voi ;)

      Ștergere
  4. sa nu zici ca si eu esti tot din sibiu...si da, seamana cu Hermannstadt:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, sunt de la Dunare, de la peste ;) Tu esti din Sibiu? Superb oras! ♥

      Ștergere
  5. As vrea sa ma mut in Germania ... eu sunt din Sibiu

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de comentat? Atunci fa-o! :)

Postări populare de pe acest blog

La munca in Germania (1)

3, 2, 1

[Guest post] Germania, mit și realitate (1)